dijous, 11 d’abril del 2013

Les lleis de l’homosexualitat

És impressionant com de dispars poden arribar a ser les noticies, aquest cap de setmana hi havia a El País Semanal un reportatge titulat “Caza al homosexual” i parlava de la situació d’aquest col·lectiu a Uganda, que pel que allí es contava va empitjorant per moments, ja que “Uganda, un dels països més profundament cristians d’Àfrica, també ha decidit modificar el seu codi penal per a condemnar a mort als homosexuals” (extret de l’article d’EPS). Concretament aquesta llei que s’està debatent a aquest país africà es anomenada popularment la llei mata-gais.

En canvi a Uruguay, ahir dimecres 10 d’abril, es va aprovar la llei del matrimoni igualitari, “El Congreso de Uruguay avala el matrimonio entre personas del mismo sexo”,  que suposa un gran avanç per al col·lectiu homosexual d’aquest país.

Banderes d'Uruguay, Uganda i la del col·lectiu de LGBT
Aquests són dos exemples de disparitat que han coincidit als mitjans de comunicació en el temps, però existeixen molts més països que formen part dels que condemnen als i les homosexuals com Irán, Yemen o Arabia Saudí; així com altres països que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe, com per exemple l’Estat Espanyol.

Actualment com podem veure a la següent notícia: “El debate sobre la legalización del matrimonio gay se replica en el mundo”, sembla ser que la legalització del matrimoni homosexual és un debat que està actualment duent-se a terme en diferents països com Estats Units, França o Gran Bretanya. Però pel que sembla aquest debat no serà del tot fructífer en tots els països, perquè als Estats Units i a França la població està bastant dividida.

Pel que sembla encara  hi ha molta gent al món que és tremendament intolerant, perquè el cas d’Uganda que directament volen condemnar a mort l’homosexualitat és un crim que atempta contra la dignitat humana. Que n’ha de dir el govern de amb qui es gita cadascú!, mentre aquestes relacions, evidentment, siguen consentides. A més, es podria arribar a entendre que cadascú té les seues creences i que no tot el món pot veure bé les relacions homosexuals, però en aquest món divers hem de ser tolerants i respectuosos amb la diferència. Però si aquestes religions són capaces de matar algú per ser diferent, no poden considerar-se unes creences justes i encara menys tolerants i respectuoses, de fet són pur feixisme. Com poden matar algú per una raó com aquesta?

Esperem que vagen repetint-se notícies com la d’Uruguay al llarg del món i que, poc a poc, amb el treball d’activistes valents i valentes com els d’Uganda, s’aconseguisquen tots els objectius que es proposen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada