dissabte, 20 d’abril del 2013

Confessions d'una sèrie-addicta (III). El final de How I met your mother


Esta setmana a la secció Confessions d’una sèrie-addicta parlarem de How I met your mother, una sèrie a la que ja li veiem símptomes que està acabant, de fet ja porten 8 temporades i clar tot el bo s’acaba... com House M.D. (de la que algun dia també parlarem, quina gran sèrie).


Farem una breu introducció sense desvelar grans misteris per als que no haguen sentit mai parlar d’aquesta sèrie que molta gent compara amb Friends, la veritat podrien ser Friends actualitzada i amb molts salts temporals, de fet crec que aquests salts són un dels trets diferenciadors d’aquesta sèrie, ja que ens mostren el passat en comú dels personatges (molt habitual) i el futur d’aquests (ja no tant comú en altres sèries).  How I met your mother és una comèdia de situació de 20 minuts, situada a Nova York, concretament a Manhattan on 5 joves comparteixen les seues vides. El punt de partida és Ted, en teoria el protagonista, que explica des del futur (habitualment el 2030) als seus fills com va conèixer a la seua mare (el títol del programa). En realitat el fet de com va conèixer a la mare dels seus fills és l’excusa perfecta per contar-los tota la seua vida i la dels seus millors amics.

Per tant aquesta sèrie és una comèdia en que veiem com van evolucionant els amors, feines... dels nostres cinc personatges. Ted, arquitecte, és un romàntic empedreït, buscar l’amor de la seua vida, però també amb períodes en que s’enfada i sols busca xiques per a una nit, però sempre no sé sap com acaba enamorant-se fins i tot de les més rares.  El contrapunt d’aquest personatge és Barney, un solter amb vocació, que només busca xiques d’una nit i quantes més millor, però aquest ha acabat agafant tant de protagonisme o més que Ted. Després tenim a la parella estable Marshall i Lilly que es coneixen des de la facultat, igual que Ted, que compartia habitació amb Marshall. Ella és mestra d’una escola infantil, però artista de vocació i ell al començament de la sèrie encara està acabant els seus estudis de Dret, i el seu objectiu és ser advocat mediambiental. Per últim tenim el personatge de “la xica”, Robin, ella és canadenca i treballa a la televisió. Al començament de la sèrie no forma part del grup d’amics, però des que es converteix en l’objectiu romàntic de Ted, per coses de la vida acaba formant part del grup amb plens drets.

Aquesta sèrie és molt còmica, perquè trobem personatges contraposats i perquè evidentment els guionistes fan molt bé la seua tasca. Però ben és cert, que tot té moments alts i baixos i potser aquest vuitena temporada no està sent tant reeixida com les anteriors i més sabent que ja té data de caducitat. Aquest final es pot intuir per algun dels salts temporals cap al futur que han fet recentment on ja s’ha contat com i on coneixerà a la mare, fet que fa pensar en el final de la sèrie, perquè una vegada conega a la mare dels seus fills tot haurà acabat. 

Així que si algú vol començar-la a veure des de zero ho pot fer, la veritat de ben segur que riurà, i si sou grans seguidors com jo, esperem que ens donen un bon final a la sèrie. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada