dimecres, 22 de desembre del 2010

El Nadal i els videojocs

Tenim el Nadal tan prop, que quasi el podem acariciar amb la punta dels dits, podem olorar-lo i en breu, gaudir-lo (espere que així o feu). I com ja estem en aquesta època tant entranyable, per qualificar-la d'alguna manera, a la televisió com ve sent habitual ens inunden de multitud d'anuncis de molts tipus de regals, des de colònies per als més majors a qualsevol nina que plora per als menuts de la casa.

Però en les dues últimes dècades, més o menys, tenim un nou regal que va conquerint poc a poc totes les cases, les videoconsoles. I com que el que avisa no és traïdor, ja us dic que em perdoneu de manera avançada, perquè en este escrit donaré una visió general sobre este tema, ja que no sóc una persona molt avesada als videojocs.

I una vegada presentades les meues excuses començarem pel principi. Les consoles van començar agafant un públic jove amb les mítiques Nintendo Entertainmet System (NES) o la Sega Megadrive, que duien els no menys mítics jocs de Super Mario Bros i Sonic. Les consoles van anar evolucionant i oferint noves versions i amb el temps es van anar coneixent la Nintendo Game Cube, la Play Station... Aquesta última ha anat evolucionant fins arribar la seua tercera versió i Nintendo en el passat 2006 va revolucionar el món de les consoles amb la Wii.

Fins el moment els videojocs havien interessat als joves adolescents i alguns "majorangos", però amb la Wii es va aconseguir que la gent no tant habilidosa i que no que li agradaven els jocs que anteriorment s'havien comercialitzat, s'aventuraren en un seguit de jocs que són més senzills i a més et mous! Però la Play Station 3 també treballat en el tema i enguany esta oferint el Move, un controlador molt semblant al de la Wii, per a jugar també movent-nos en la nostra casa. Però la que ha pegat un pas per davant d'estes dues opcions ha sigut la Xbox que ara ofereix el Kinect, en aquesta consola ja no calen comandaments, el teu cos actua per complet!

Ara el rei de la casa és el moviment, poder jugar a tenis, mantindre la teua línia, conduir qualsevol vehicle... Però l'element important de tot açò és la manera diferent de jugar d'interactuar amb la videoconsola, encara estan els jocs per a que una persona de manera individual es tire hores matant bitxos o qualsevol altra cosa, però ara han esclatat els jocs amb diferents jugadors simultanis per a poder compartir la vesprada intentant fer rodar un hula hoop,llançant amb l'arc, cantant... fent festa amb els amics. És evident que ara és una bona època per eixes coses, perquè ara fa fred i clar abelleix quedar-se en casa i jugar al Wii Party, al Move Party o al Dance Central. Ara falta veure com es repartiran el pastís dels videojocs Nintendo, Sony i Microsoft, per qui aposteu?

Ah! I per a qui és deixeu les consoles portàtils com la Nintendo DS o la Play Station Portable... un altre camp interessant. La Nintendo DS va començar fa un any o dos amb els jocs per a aprendre i cultivar la ment, aconseguint un sector de públic que mai haguera comprat això, recordareu l'anunci d'Amparo Baró. I ara la PSP també busca eixe públic amb jocs com el Play English. Però ja parlarem un altre dia d'aquestes coses.

Per últim desitjar-vos unes bones festes i que passeu un bons Nadals amb els que més estimeu.


publicat a ARAMULTIMÈDIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada