divendres, 3 de maig del 2013

Un país para comérselo y els descobriments per error o serendipitat


Hui enlloc d’escriure sobre alguna sèrie canviarem un poc, perquè val a dir que la humanitat no sols viu de sèries i pel•lícules, de tant en tant algun programa de televisió també potser un bon aliment per a la nostra ment. Concretament podríem parlar del programa de televisió “Un país para comérselo”, ja que ahir el vaig estar veient i per a variar em va vindre al cap un pensament recurrent...”com m’haguera agradat fer aquest programa!” Sempre menjant, bevent, bones vistes, molta gent interessant! Crec que és en diferència un dels programes més apetitosos de la televisió, mirant a Imanol Arias i a Juan Echanove menjar...encara que siguen les dotze de la nit t’entra fam!

Autor: Jrperise
Però el que em va cridar ahir l’atenció fou el tema calçots. Resulta que estaven per Tarragona, Valls, Reus, Cambrils... i clar havien de parlar dels calçots, un tema que em crida l’atenció des que els vaig provar a Beniarrés a la calçotada popular. El cas és que van explicar que es diuen així, perquè els calcen amb terra, perquè vagen fent-se llargs i també van comentar que quasi que esta manera de cuinar-los es va descobrir per error, ja que conten que a un home se li van cremar els calçots (sense pretendre-ho) i enlloc de llançar-los a la brossa va decidir pelar-los i per tant descobrir la millor manera de menjar calçots.

Aquesta revelació em va fer pensar que aquest no és l’únic descobriment que s’ha fet per casualitat o error. De fet, de seguida em va vindre a la ment el Post It, que es comenta que algú per error no va donar amb una bona manera de fer pegament, pensava que no li havia eixit bé i un company de feina de seguida li va trobar una utilitat al fet que apegara i desapegara i inventaren el Post It. 

I clar, he volgut fer una xicoteta cerca sobre el tema de fer descobriments per error i he anat a par a aquest escrit del bloc “La piedra de Sísifo” on parla del concepte serendipitat, que no vol dir altra cosa que: “Descobriment casual o imprevist fet per un investigador en el curs d'una recerca orientada a altres objectius i amb pressupòsits teòrics diferents” segons el diccionari.cat

El concepte aquest és molt curiós ja que molts invents com els raigs X, l’LSD o el microones s’han descobert per casualitat. Si voleu podeu llegir l’escrit del bloc que he mencionat abans, ja que allí en comenten alguns més. Si penseu aquesta serendipitat seria com una inspiració a l’inrevés, perquè d’un error naix un gran descobriment, això sí tant per a un moment inspirat com per a la serendipitat t’han de pillar treballant!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada