dimarts, 31 de maig del 2011

La millor opció

El passat diumenge van haver eleccions municipals i autonòmiques, sempre pot haver un despistat que potser no s'haja assabentat. I a Ontinyent va haver un gran canvi, Lina Insa, la candidata pel PP va perdre un regidor i conseqüentment la majoria absoluta, que era el que l'havia portada a l'alcaldia les passades eleccions del 2007.

El PSPV-PSOE també va perdre vots, un més que la formació popular. El Compromís (Bloc, Iniciativa, Verds) va aconseguir 3 regidors, un gran resultat per aquesta candidatura i EU va tornar al consistori amb un regidor.

Però després d'estos resultats s'obre un camp de possibilitats bastant ample. Hi ha diverses opcions, una seria arribar a un acord tripartit entre el PSPV-PSOE, COMPROMÍS i EU i assumir totes les regidories entre estes tres candidatures, decisió que Lina Insa ja es va encarregar de desprestigiar durant els seus quatre anys d'oposició. Ella al•legava que aquest tipus de formació no és la voluntat del poble, però crec que la senyora Insa esta equivocada, perquè també és voluntat del poble l'elecció dels representats dels altres partits que ella demonitza. Durant els quatre anys de majoria absoluta del PP no m'he sentit representada i crec que jo també forme part d'eixa voluntat del poble que Insa esgrimeix.

Entenc que un tripartit és tant vàlid com una majoria simple o fins i tot una absoluta, tot i que aquesta última no la considere una opció sana per una bona gestió, perquè dóna a un únic partit la possibilitat de fer tot el que vulga durant quatre anys a pesar de les queixes de l'oposició, no tenint en compte així l'opinió de tota la població, expressada amb els diferents representants a l'ajuntament.

Una altra opció que podria donar-se és deixar governar al PP amb una majoria simple, però aquesta opció, si es dona, hauria de fer-se amb una estricta vigilància per part dels tres partits esquerrans. Encara que no es la meua opció preferida.

No compartisc l'opinió que alguna gent ara explica, quan es parla que a la Generalitat Valenciana tenim al PP i que segurament a les pròximes eleccions estatals tindrem també PP i que per aquest raonament seria convenient tindre una alcaldia del PP, perquè així no ens tancaren el reg de les subvencions. No la compartisc per una senzilla raó , quantes inversions se suposa que Lina Insa ens ha portat a Ontinyent en estos quatre anys? I a més, si les comparem amb les que van arribar a Xàtiva, crec que són irrisòries! Per molt que tinguem un govern popular, si és el mateix que teníem, continuarem igual! En els últims quatre anys les inversions estatals (on de moment governa el PSOE) han continuat arribant a pesar de tindre un govern popular, un funcionament normal de subvencions, com ha de ser. No crec que una alcaldia amb Lina Insa ens afavorisca en res, bueno sí, ens afavoreix en la proliferació de maquetes i l'inici d'obres per aconseguir vots a les urnes, perquè les obres del Pont de Sant Vicent sembla que misteriosament s'han aturat.

La veritat no hi ha una solució senzilla per a estes decisions, però el que s'ha de fer és valorar molt bé els pros i els contres de cada opció, però clar, hi ha moltes sensibilitats diferents quan es tracta de posar d'acord a tres partits i no és fàcil. Ara bé, hem de confiar en el que els nostres representants faran amb els nostres vots, que esperem siga el que els votants volem, perquè sinó les pròximes eleccions els nostres representants hauran d'assumir les conseqüències. Certament eixos quatre anys són massa temps per a poder fer efectiva la nostra queixa, però de moment el sistema democràtic és el que és... però sempre podem canviar-lo si tots ens unim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada