dissabte, 14 de maig del 2011

El votant indecís

El votant indecís és del tipus de gent que cada vegada estan més en auge i encara més en una situació com l'actual, on l'esquerra sembla que pren mesures pròpies de la dreta i aquesta critica tot allò que fan, encara que si foren ells els que manaren farien igual o pitjor.

Però cal destacar que l'indecís no és una persona que passe de la política, perquè sinó tindria ben clara la seua decisió, que seria quedar-se a casa al sofà mirant la televisió o potser fer alguna excursió per la serra, en definitiva no votar el dia 22 de maig (ni tant sols per correu).

L'indecís es caracteritza també per fixar-se en tots els cartells electorals que va trobant al seu pas, tots els vídeos, pamflets, mítings... perquè hi sent curiositat, ell vol esbrinar tot mirant la gran quantitat de propaganda emesa qui serà finalment capaç de seduir-lo.

Esta persona indecisa també és el primer de sa casa que obri la targeta censal, per tal de comprovar si les dades estan correctes (tots els anys estan bé, però per si de cas), perquè la seua tendència cap a la indecisió no vol dir que no es preocupe pel seu vot, tot el contrari se'n preocupa massa. També és el que amb més il·lusió obri les cartes que els diferents partits li envien amb les corresponents llistes i potser algun fullet informatiu.

L'indecís té en compte totes les candidatures, no en menysprea cap, per menuda que siga, és més, li fan encara més gràcia les noves formacions, perquè normalment li conten coses noves i no les que sempre conten els partits majoritaris, que es poden resumir en: quan mana un, l'oposició sempre diu que és temps de canviar i quan mana l'altre el mateix, però al revés.

Per a l'indecís són estes, les dues setmanes que viu més intensament, perquè ara estem en el bombardeig sistemàtic fins a la jornada de reflexió, dia en el que com si es tractara d'un ritual ell es prepara i pren la seua decisió, mai abans, perquè per això es va inventar la jornada de reflexió. L'indecís ordenarà alfabèticament totes les llistes de les candidatures que ha anat recopilant al llarg de la campanya, les mirarà, les compararà, les tornarà a ordenar, però esta vegada segons els vots de les eleccions passades. Mirarà de dalt a baix els programes, fullets... I finalment reflexionarà quins seran els beneficis en traurà ell directament, els seus veïns, el seu barri i la seua població en general, per a prendre la seua decisió final.

Els indecisos i indecises diuen que són els que decanten la balança cap a un costat o l'altre, esperem que entre este grup i els convençuts es puga canviar la situació actual a millor, a tots els nivells, i així a les pròximes eleccions potser no calga demanar un vot per al canvi.


publicat a ARAMULTIMÈDIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada